Wie zijn we?

Missie

Het dienstencentrum De Leest is een ontmoetingsplaats voor iedere inwoner van de stad Izegem. U kunt er genieten van een kopje koffie, een stukje taart en een gezellige babbel. U kunt er de computer gebruiken en de kranten en tijdschriften lezen.

Het LDC biedt een gevarieerde keuze aan informatieve, ontspannende en vormende activiteiten aan tegen betaalbare prijzen. Dit organiseert het LDC zelf of in samenwerking met andere diensten of organisaties uit de Izegemse regio.

Wilt u naar de kapster, de pedicure of op gezondheidsconsultatie? Dit zijn enkele van onze diensten waarvoor u terecht kunt bij het LDC.

Tevens is het LDC een centraal aanspreekpunt voor de thuiszorg in de stad. Met het activiteitenaanbod verstevigt het LDC het sociaal netwerk van de gebruikers.


Visie

Het LDC speelt met haar activiteitenaanbod in op de vragen van de bezoeker.

Het LDC schenkt specifieke aandacht aan kansengroepen en broze bejaarden en stimuleert hun autonomie en zelfredzaamheid.

Voor verschillende activiteiten en diensten rekent het LDC op vrijwilligers. Zij zijn onmisbaar voor de werking.

In het LDC staat de bezoeker centraal en respecteren we zijn persoonlijke levenssfeer en ideologie.

Echt iedereen is welkom.

Tijdschrift 't Leestgenot

 

 

In 't Leestgenot treft u elke maand een mooi overzicht van alle activiteiten en dienstverleningen voor de volgende maanden. Dit met plaats, datum, prijs en een korte omschrijving van die activiteit. Artikels en foto's geven u een terugblik over wat voorbij is en doen je "goesting" krijgen om er de volgende keer bij te zijn.

Het tijdschrift is gratis af te halen in het Lokaal Dienstencentrum De Leest, op het stadhuis, in de Bibliotheek, bij de Sportdienst, bij huisartsen, bij de mutualiteit en in een aantal horecazaken.

Voor wie het niet mogelijk is om het boekje af te halen, bestaat er een abonnementsservice. Voor een abonnement van één jaar betaalt u € 7 voor de verzendingskosten. Dan krijgt u 11 maal per jaar het boekje in de bus. In de vakantieperiode (juli & augustus) verschijnt er maar één boekje.

Wie zich wil abonneren, kan zijn naam en adres opgeven aan de balie of telefoneren naar het nummer 051/33 76 10

 

 

 

Vrijwilligers

 

Vrijwilligers vormen de hoeksteen van onze werking. Zij zorgen er mee voor dat het LDC De Leest een vertrouwde ontmoetingsplek in de buurt is.


Als vrijwilliger heb je verschillende redenen om aan de slag te gaan: je bent zinvol bezig, je voelt je nuttige en betrokken, je maakt nieuwe vrienden,...


Wat kan jij bij ons doen?

  • Begeleiden en geven van creatieve of vormende activiteiten: in één van onze polyvanlente lokalen kan je je kennis of vaardigheden met anderen delen
  • Zin om bij ons achter de bar te staan? Help je graag in de keuken op drukke momenten aan de afwas of met frietjes bakken? Hou je van het feestelijk aankleden van de ontmoetingsruimte bij speciale aangelegenheden? Of ben je iemand die met animo de mensen bij elkaar brengt en van ons dienstencentum een aangename ontmoetingsplaats maakt.
  • Heb je kennis van administratief werk? Dan ben je bij ons aan het goede adres.
  • Naar aanleiding van hun verjaardag brengen we een bezoekje aan alle thuiswonende 85-jarigen. Zin om mee op pad te gaan? Tijdens het bezoek wordt er onder meer geplost naar de persoonlijke situatie van de senioren.
  • Beschik je over een auto en rij je graag? Zie je het zitten om mensen thuis op te halen en naar ons centrum te brengen (tegen kilometervergoeding)? Onze bezoekers doen graag beroep op deze dienstverlening.
  • Wil je ons graag helpen om flyers te bedelen in winkels, bij huisdokters, bij Izegeme organisaties e.d.? Je bent een welkome hulp bij het bekend maken van de actviteiten in ons dienstencentrum. Zo nodig je mensen uit tot het uitbouwen van een atief en sociaal leven.
  • We organiseren maandelijks een ontmoetingsmoment voor onze barvrijwilligers waarbij we de kalender overlopen met activiteiten en allerlei praktische zaken bespreken
  • Voor meer informatie of een afspraak kan je altijd terecht aan de balie van De Leest of op het nummer 051 337 610


De bezoekers en ons team danken u alvast voor uw hulp